Behandlingarna

Berätta om ditt problem
När vi träffas första gången ber jag dig fylla i en hälsodeklaration där du får skriva ned tidigare sjukdomar, berätta om ev. mediciner du äter. Sedan ber jag dig berätta om ditt problem med egna ord innan behandlingen i lugn och ro. 

Kinesiologi
Kinesiologi är ett sätt att kommunicera med kroppen via muskeltester, och här får jag en bild av hur dina muskler känns och värdefull information om din stressnivå. Har du varit spänd länge som respons på din livssituation, dina relationer, arbetsställning m.m. kan du ha fått reflexmässiga spänningar som kan ha gjort att du "fastnat" i en hållning som gör att dina muskler inte tycks kunna slappna av.

Min strävan är att hjälpa dig att få ditt nervsystem så lugnt som möjligt oavsett bakomliggande orsak. Jag vill även på längre sikt hjälpa dig bli medveten om hur du kan hjälpa dig själv genom att se signaler om stress i tid, och även själv få lära dig att reversera dina muskelspänningar.
Kombination av behandlingar
Jag kombinerar ofta nedanstående behandlingar eftersom vissa problem kan vara väldigt komplexa. Ibland använder jag endast en behandling, det är individuellt. 

Djupgående Massage och muskelbehandling
När du har ont i rygg, nacke, axlar eller andra delar av kroppen och vill känna dig avslappnad och rörlig, jag går på djupet och löser upp punkter och visar dig övningar och ger tips som du själv kan göra på jobbet eller hemma.

Individuell Rörelseträning (Somatics)
Hanna Somatics är rörelseträning där jag hjälper dig att lokalisera vanemässiga spänningar som uppkommit som resultat av inre stress, operationer, överträning, olyckor, dålig arbetsställning och liknande som givit upphov till reflexmässig spänning med tillhörande smärta och stelhet i kroppen. Dessa individuella lektioner ger dig som har problem med långvariga spänningar ett verktyg att själv kunna återställa din egen kropp och ta kontrollen över dina muskler igen.
Läs mer om Somatics här: www.somatics-uppsala.se

Reflexbehandlingar
Ibland kan man ha spänningar som ofta tycks komma tillbaka. Med reflexbehandlingar kan man komma åt den underliggande spänningen mycket effektivt. Många beskriver känslan efter en reflexbehandlning som att man fått något lugnande, djup avslappning alltså. Min erfarenhet är att behandligarna hjälper mycket bra till 80-90 % av alla fall jag behandlar. 

Lugnande Stressbehandlingar
Om du utmattad eller på väg att bränna ut dig så använder jag speciella kinesiologibehandlingar för att lugna nervsystemet, dessa kan vara akupunkturpunktsbehandlingar (utan nålar), och andra liknande tekniker. Många känner sig väldigt avslappnade, som om att saker faller på plats i kropp och sinne. 

EFT (Emotional Freedom Theraphy
EFT är en ofta mycket effektiv och snabbverkande metod för dig som har mycket känslor i kroppen te.x stress över jobbsituationen, oro, prestationsproblem eller andra liknande situationer i livet. Man pratar om det som är jobbigt och knackar samtidigt lätt på olika akupunkturpunkter på kroppen med syftet att lösa upp den jobbiga känslan. Resultatet brukar komma väldigt snabbt, ibland så fort att man inte förstår hur det gick till. Min erfarenhet är att behandlingarna hjälper mycket bra i 75-80 % av fallen. 


Hur många behandlingar behövs?
Hur många behandlingar som behövs är individuellt, du ska känna märkbar skillnad efter 3-5 behandlingar annars brukar jag rekommendera annan behandling.


Om du har några som helst frågor om just ditt problem, hör av dig, så svarar jag gärna på dom, maila mig på post(at)uppsalakinesiologiklinik.se för snabbt svar.